women-1586480_1920

Je buren, je beste vrienden in moeilijke tijden

14 12 2020

Nu heel veel mensen thuis werken en kinderen thuis zijn van school, leven we met z’n allen nog meer op elkaars lip. Ga er maar aan staan op dit moment: je baas verwacht dat je ‘gewoon’ je werk doet, de baas van je partner verwacht dat ook van je partner en ondertussen moeten jullie de kinderen begeleiden bij hun schoolwerk, zorgen voor voldoende afleiding en beweging en misschien zijn er ook nog de financiële zorgen als gevolg van de crisis. Niet zo gek dat er soms de nodige irritaties ontstaan, onderling, maar ook met de buren. 

Vooralsnog zijn er bij Buurtbemiddeling sinds de Corona crisis niet meer meldingen binnen gekomen dan anders. De meldingen die binnenkomen, proberen we zo goed mogelijk af te handelen. Als het kan spreken we beide partijen meerdere keren telefonisch. We helpen de mensen vooral door naar ze te luisteren en met ze mee te denken. We zoeken samen naar oplossingen en bedenken hoe ze het probleem met de buren bespreekbaar kunnen maken. Soms kan de woningcorporatie, of de wijkagent hier ook een rol in spelen. Afspreken doen we alleen als het echt niet anders kan en dan uiteraard met gepaste afstand. Tot nu toe is dat nog niet nodig geweest. Veel mensen hebben ook begrip voor elkaars situatie. 

Dus als het lukt, houd je buren liever te vriend! We hebben elkaar nu meer nodig dan ooit tevoren. Ondervind je toch problemen met je buren? Op www.problemenmetjeburen.nl vind je allerlei adviezen en tips. Natuurlijk kun je ook contact met ons contact opnemen via onderstaande contactgegevens