flyervoorkant

Veilig Digitaal is Normaal; Informatiemarkt voor senioren

28 03 2023

Op zataerdag 15 maart van 10.00 tot 15.00 uur is er een informatiemarkt met als titel Veilig digitaal is normaal in de Bibliotheek in Purmerend. Deze informatiemarkt wordt georganiseerd in samenwerking met de Politie, de Gemeente Purmerend en de Bibliotheek om 55-plussers te informeren over weerbaarheid en veilig genieten op het internet. Er zijn informatie stands van verschillende organisaties op het gebied van "veilig genieten op het internet" te vinden.

Schuif onder het genot van een koffie/thee gerust aan voor een goed gesprek, laat je informeren of deel je verhaal bij de verschillende stands. 

Tijdens deze dag zijn de volgende instanties aanwezig:

  • De Politie "de Digitale Wijkagent" 
  • De ING  bank
  • Seniorenweb 
  • Het Gilde 
  • Clup Welzijn met Het IDO (Informatiepunt digitale overheid) 
  • Leerlingen van het Da Vinci met hun presentatie over web veiligheid (Technasium) 
  • OntdekLAB met Green screen activiteit

In dit boek betreedt zij de wereld van social media, internetcriminaliteit en identiteitsfraude. Om aan te tonen hoe gemakkelijk het is om in iemands computer te komen, begeeft ze zich op het schimmige hackerspad. Maar ze daagt ook een hacker uit om haar te hacken. Met een onthutsend resultaat. De verhalen van de slachtoffers in het boek laten zien dat wat hen overkomen is, iedereen kan overkomen. Hun ervaringen zijn divers: van mobieltjes die op hun naam besteld zijn tot identititeitsfraude via social media en van schulden afbetalen die niet van jou zijn tot proberen te bewijzen dat je geen hennepplantage bezit, maar dat een onbekend iemand met een kopie van je id-kaart de ruimte namens jou gehuurd heeft.   

Tijdens de presentatie geeft Maria Genova voorbeelden, maar ook praktische tips waarmee je gelijk aan de slag kunt.
Je kunt je hier aanmelden voor deze presentatie.

Schuif aan bij het bordspel "Optimaal digitaal" 
Neem je (klein)kind mee (vanaf 8) en Speel samen "Het Hackshield spel"  op de tablet en wordt cyberagent.