sociaalmaatschappelijkwerkerfacebook1

Vacature: Sociaal maatschappelijk werker

26 03 2024

voor 24 - 32 uur 

Om ons team in één van de wijken in Purmerend te versterken, zijn wij op zoek naar een sociaal maatschappelijk werker. 

Clup Welzijn is een organisatie voor welzijnswerk en maatschappelijke dienstverlening. Wij zijn er voor de inwoners van Purmerend en de Beemster en helpen hen om mee te doen in de samenleving. We werken nauw samen met diverse partners, zoals de gemeente, (jeugd)hulpverleners, maatschappelijke opvang, vrijwilligers(organisaties) en wijkbewoners. We zijn dan ook een vast onderdeel van de sociale wijkteams. We ondersteunen in het alledaagse, met laagdrempelige voorzieningen en dienstverlening, zodat mensen (weer) mee kunnen doen. 

Als sociaal maatschappelijk werker bij Clup ga je actief de wijk in en bouw je duurzame relaties op met bewoners en partners  in het netwerk. Je helpt bewoners bij diverse sociale, economische en emotionele uitdagingen en doet hierin wat nodig in. Je biedt in de wijk laagdrempelige ondersteuning en voorzieningen voor het dagelijks leven. Je benadert elke situatie met oog voor de individuele verschillen en diversiteit in de wijk. Daarbij is het uitgangspunt altijd het versterken van het eigen informele netwerk van individuen en gemeenschappen. Clup is een procedure-vrije organisatie zonder registratieverplichting, hierdoor heb je de handelingsruimte en de tijd om te doen wat nodig is voor de bewoner. 

 • Je biedt praktische en hands-on ondersteuning aan bewoners, waarbij je hen helpt om weer grip te krijgen op hun leven. 
 • Je helpt mensen bij het vinden van oplossingen voor hun situatie en het zoeken naar passende ondersteuning.
 • Je zet je samen met andere partners in om zaken in de wijk te verbeteren, dit kan op allerlei verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het organiseren van groepsactiviteiten, of voorlichting in de wijk. 
 • Je bent proactief in het opbouwen en onderhouden van netwerken met buurtbewoners en partners om effectieve ondersteuning te bieden.
 • Je werkt samen vanuit het wijkteam, waarin collega’s en medewerkers van verschillende organisaties samenwerken met en voor de mensen in de wijk.
 • Je kunt goed samenwerken en hebt een actieve en positieve houding. Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en houdt je collega’s hierin ook scherp. Je werkt op tijden die het meest effectief zijn.  
 • Je bent sociaal ingesteld en kiest bewust voor deze rol. Je bent bekend met het sociaal domein en je hebt de intentie om je voor langere tijd te verbinden. 
 • Je hebt een passende HBO opleiding (bijv. Sociaal Werk, Culturele en Maatschappelijke  Vorming, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening).

 • Je krijgt de verantwoordelijkheid en de ruimte om te doen wat nodig is voor bewoners van Purmerend. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je je verder kunt ontwikkelen, ook hiervoor geven we je graag de ruimte.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal werk (functiegroep 8). De salariëring bedraagt per 1 januari 2024 conform de CAO Sociaal Werk, schaal 8 (min. € 3191,00 en max. 4547,00 bij een fulltime dienstverband van 36 uur).
 • Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget en een Loopbaanbudget.  

Is je interesse gewekt, of wil je meer weten? Kom dan kennismaken bij een kop koffie. Bel voor een afspraak met Judith Kruit 06 23 58 70 27, of stuur een mail naar j.kruit@clup.nl

Je kunt ook direct solliciteren. Stuur je motivatiebrief en je CV naar  Elly Klaver, e.klaver@clup.nl of kijk op www.clup.nl/werken-bij-clup. Reageren kan tot en met maandag 8 april 2024.