sportakkoord-2-laag

Purmerend lanceert Lokaal Sportakkoord II

25 09 2023

Op donderdag 7 september is in het gemeentehuis het Lokaal Sportakkoord II officieel bekrachtigd. De Sportraad, onderwijsinstellingen, Sportkoepel Purmerend-Beemster, maatschappelijke partners, waaronder Clup en de gemeente slaan de handen ineen voor dit vervolg op het eerste akkoord uit 2020.
Sportakkoord I (2020-2022) stimuleerde samenwerking en nieuwe initiatieven, en Sportakkoord II (2023-2026) bouwt hierop voort om de sportvisie "Sport in Beweging" te verwezenlijken.

Deze visie streeft naar een vitale gemeente waarin iedereen, ongeacht belemmeringen, gezond kan leven en plezier kan beleven aan sport en beweging.
Sportakkoord II richt zich op drie hoofdambities: het versterken van sportaanbieders, het vergroten van het bereik, en het vergroten van de maatschappelijke betekenis van sport.

Waar het eerste akkoord zich op samenwerking richtte, gaat Sportakkoord II voor meetbare resultaten zoals bijvoorbeeld de inzet van VR/AR binnen het verenigingsleven en de Brein Fit activiteiten voor ouderen.